Back to All Events

Bohusläns museum - massor med maritimt kulturarv

När Uddevallavarvet lades ned 1984, stadens största företag genom tiderna, var det slutet på ett företag som präglat och format staden i många år. Bohusläns museum visar en mindre utställning om delar av Uddevallavarvets verksamhet.

När Uddevallavarvet lades ned 1984, stadens största företag genom tiderna, var det slutet på ett företag som präglat och format staden i många år. Bohusläns museum visar en mindre utställning om delar av Uddevallavarvets verksamhet.

Maritimt kulturarv

Göteborgskoloristerna, Sänka skepp, Varvet och vi, Båthallen och Johnsonhallen...är bara några av de utställningar Bohusläns museum, i Uddevalla, som visar ett maritimt liv, förutom de permanenta utställningarna.

Göteborgkoloristerna - 100 verk av 25 konstnärer. Många av verken har aldrig visats tidigare.
Sänka skepp - vraken från det Stora nordiska kriget.
Varvet och vi - bilder från Uddevallavarvet.
Båthallen - från allmogebåt till fritidsbåt.
Johnsonhallen - Hill, Josefsson, Liljefors, Zorn. 
Bohushallen - en utställning om konst och naturvetenskap.

Kolla länken. 
 

Earlier Event: August 11
Boken om Vestvind
Later Event: August 12
Barnkalas på Maritiman