Maritima äventyr på Atlantica och Gratitude

MOV_0280_000022b.jpg

Lyckad segling med Atlantica och Gratitude
I slutet på maj genomfördes en av sommarens första seglingar inom projektet Maritima äventyr. Årskurs nio från Svartedalskolan i Biskopsgården var ute med skolfartygen Atlantica och Gratitude från Kryssarklubben. 

MOV_0280_000040b.jpg

Första dagen var målet att segla från Eriksberg till Marstrand. Tjejerna på Gratitude var först med att få seglen hissade, i det som kom att bli en liten inofficiell kappsegling.

MOV_0283_000004b.jpg

Lite gungigt blev det när vi kom ut på Marstrandsfjorden men överlag blev det en mycket fin tur. Flera prövade på att klättra upp i masten och sätta toppsegel. På kvällen åt vi middag och spelade brännboll uppe vid Marstrands fästning.

MOV_0288_000009b.jpg

Dag två mixade vi besättningarna och seglade hemåt inomskärs mot Göteborg. Att styra Atlantica genom Albrektsunds var spännande och kul tyckte eleverna. Dagen var lite regnigt men framåt eftermiddagen smög solen sig fram igen. 

MOV_0294_000000.jpg

 

En av eleverna uttryckte sin fascination över hur tyst det var på havet – hemma är det alltid ljud men här är så lugnt och härligt.

Karolina Malmek
samordnare
Maritima äventyr