Hårda vindar vid årets Skutrace

DSCF9506.JPG

Hård kuling när besättningen på Britta försöker bärga ett försegel.

Westkust, Västvind, Gratia, Atlantica, Astrid Finne, Britta… alla var där i helgen. På fredagskvällen samlades båtarna vid fiskebåtskajen på Björkö för årets höjdpunkt för skutseglarna på Västkusten: Skutracet.

Arrangörerna hade valt Björkö som både start och målhamn för årets träff som bjöd på starka kulingvindar vid start på lördag morgon. Många båtar började racet med revade segel. Banan sträckte sig från Källö-Knippla norrut förbi Måvholmen och vidare österut. Där vände båtarna för att sedan passera Måvholmen om babordssidan. Där fick Britta problem och fick göra ett extra slag för att komma runt Måvholmen. Därefter två varv runt Källö-Knippla för att gå i målvid Björkö. 

Besättningen på Britta gör vågen när Atene passeras.

Besättningen på Britta gör vågen när Atene passeras.

Kryssarklubbens Gratia på väg mot mål i årets Skutrace .

Kryssarklubbens Gratia på väg mot mål i årets Skutrace.

Efter väl genomförd segling ligger båtarna förtöjda vid kaj i Björkö hamn.

Efter väl genomförd segling ligger båtarna förtöjda vid kaj i Björkö hamn.